Lekker Afvallen Met Zumba

Het populaire fitnessprogramma is gebaseerd op verschillende vormen van Latin Dance en wordt vaak uitgevoerd op de ritmische klanken van opzwepende Latijns Amerikaanse muziek.

u hoef je echt niet bang te zijn dat je over de choreografische kwaliteiten van een Latin Dancer moet beschikken om aan Zumba te kunnen doen. Integendeel! Zumba is dan wel gebaseerd op dansen als Salsa, Merengue en Samba, toch hoef je geen Jennifer Lopez te zijn om een Zumba-les te kunnen volgen.zumba

De danspassen en bewegingen worden bij Zumba namelijk teruggebracht tot een vereenvoudigde vorm. Ook kent het programma een opbouw in fasen, waardoor beginners gewoon kunnen meedoen. De dansen zijn eenvoudig te volgen en geschikt voor iedereen, maar daarom zeker niet minder effectief.

Met Zumba kun je veel calorieën verbranden. Onderzoek heeft uitgewezen dat je met een intensieve Zumba-workout tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt. Dus terwijl jij lekker uit je dak gaat op de ritmische klanken van de Latijns Amerikaanse muziek, ben je ook nog eens stevig aan het afvallen. Het grote voordeel van Zumba is dat je hele lichaam tijdens de training in beweging komt. Alle spieren worden versterkt, en meer spiermassa betekent, ook op de langere termijn, meer vetverbranding.

Hier zie je een Zumba klas lekker bewegen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s